Brugmann verbindt woonzorgcentra digitaal

Brugmann verbindt woonzorgcentra digitaal

SamenwerkenGedigitaliseerd ziekenhuisB.TillieService socialKurt Biesemans Koen Van Roy

Onze vergrijzende patiënten-populatie vraagt adequate opvolging- en communicatie-instrumenten, een taak die vanuit de sociale administraties bijzondere aandacht vraagt en dagelijks toeneemt.

Dit heeft ons overtuigd van de noodzaak op zoek te gaan naar een geschikt instrument voor onze medewerkers. Vanuit de 5 ambities die Brugmann nastreeft als ziekenhuis, werd snel duidelijk dat een opvolging die dermate aan belang toeneemt, niet kan blijven functioneren volgens verouderde methoden en technieken. Hoog tijd dus om het faxtoestel zijn welverdiend pensioen te gunnen.

De toekomst bestaat uit netwerken. Partnernetwerken, communicatienetwerken en het efficiënt afstemmen van vraag en aanbod binnen netwerken. Dat lijkt eenvoudig, maar de versnippering van het zorgaanbod betekent dat het over een bijzondere uitdaging met grote administratieve impact gaat.

Eén type partners waarmee door een ziekenhuis intensief wordt samengewerkt zijn de woonzorgcentra in Brussel en de Vlaamse rand. Om de samenwerking hiermee verder te versterken wordt in de toekomst gebruik gemaakt van een specifiek communicatieplatform voor zorgvragen in de ouderenzorg, ATENDI Care-Request. ATENDI verbindt drie type actoren:

  1. De doorverwijzers zoals ziekenhuizen, mutualiteiten, OCMW’s en huisartsen
  2. De zorgbieders zoals woonzorgcentra, herstelverblijven of assitentiewoningen
  3. De zorgvrager, de patiënt/cliënt zelf en zijn of haar contactpersonen.

UVC Brugmann & ATENDIDankzij ATENDI Care-Request kan het ziekenhuis op efficiënte wijze geriatrische patiënten digitaal aanmelden én opvolgen bij meerdere partner-woonzorgcentra. Van zodra de patiënt bij één van de zorgbieders, waar de patiënt is aangemeld, wordt geholpen, zal ATENDI automatisch het ziekenhuis hiervan op de hoogte brengen, alsook de andere betrokken woonzorgcentra. . Een aanpak die zowel aan de zijde van het woonzorgcentrum, als aan de zijde van het ziekenhuis een sterke administratieve vereenvoudigd betekent en zorgt voor een heldere opvolging in het doorstroombeleid.

Alweer een belangrijke stap die is gezet op de weg naar het ziekenhuis van morgen.

One comment

  1. Pingback: Brugmann verbindt woonzorgcentra digitaal | Doc...

Comments are closed.